Personliga verktyg
Du är här: Hem Företaget Historia
Dokumentåtgärder

Historia

Daimler Sweden grundades år 1998 och moderbolaget i Finland år 1993. I början av verksamheten erbjöd Daimler huvudsakligen minnesprodukter, som alltjämt finns i vår produktportfölj. Elefanten som ståtar i Daimlers logga symboliserar just ett långt och bra minne.

I mitten av 1990-talet började Daimlers inriktning på nätverk och kommunikation samt tekniska tjänster. Bolaget var bland de första i Norden att fokusera på trådlösa LAN. År 2000 etablerade sig Daimler som en av de ledande aktörerna i det europeiska distributionsledet beträffande WiFi.  

I början av 2000-talet utökade Daimler sitt utbud till operatörskunder med access utrustning för kopparbaserade nät. Under samma period började Daimler utveckla ett helhetskoncept riktat till hotell för att erbjuda hotellgästerna höghastighets internet. 

Från år 2005 var leveranser av nätverksutrustning för trådlöst bredband en viktig del av samarbetet med teleoperatörerna. WiMAX-nätverken var till sin omfattning betydande även efter europeisk måttstock. Vid den här tidpunkten började Daimler sälja nätverksprodukter för hemanvändare samt hemelektronik till branschens detaljhandelskedjor.

Under de senaste åren har Daimler ytterligare ökat sin expertis inom trådlösa och fasta bredbandstekniker. Företaget har utökat sitt utbud särskilt inom service samt optiska fiber- och kopparnätslösningar så som Fiber-till-hemmet. Daimler har idag ett synnerligen mångsidigt utbud på produkter och tjänster för operatörer, företag och den offentliga sektorn.