Personliga verktyg
Du är här: Hem Nyheter Ruckus SPoT är hot! Ruckus Wireless är först med en renodlad molntjänst för positionering med WLAN-teknik som inte kräver någon extra lokaliseringsutrustning.
 
Dokumentåtgärder

Ruckus SPoT är hot! Ruckus Wireless är först med en renodlad molntjänst för positionering med WLAN-teknik som inte kräver någon extra lokaliseringsutrustning.

Realtidslokalisering erbjuder nätoperatörer och företag nya möjligheter att utveckla affärsverksamheten och kundtjänsterna. Noggrann lokalisering utnyttjas i applikationer för Wi-Fi –användare och ger förbättrade kundupplevelser. När människor rör sig i shoppingcenters eller på flygplatser kan de exempelvis få hjälp med att hitta fram eller nås av olika slags marknadsbudskap.

 
 
Ruckus Wirless har nyligen lanserat den nya lokaliseringstjänsten Ruckus SPoT™.
 
Ruckus SPoT™ fungerar som en renodlad molntjänst och användning kräver ingen extra utrustning för lokaliseringen. Tack vare den unika BeamFlex antenntekniken i Ruckus nätet erhålls ytterst noggrann positionering utan att man för den skull behöver öka tätheten av accesspunkter. För Ruckus lokaliseringstjänst behövs inte heller skild mjukvara i terminalutrustningen (t.ex. en mobiltelefon).
 
Jämfört med tillverkarbundna lokaliseringslösningar, erbjuder Ruckus SPoT™   öppet grässnitt för tredje parts applikationer. Bolaget har också lanserat ett samarbetsprogram för mjukvaru-utvecklare för att försnabba teknikens utbredning och uppkomsten av nya applikationer.
 
Den oerhört snabba tillväxten på Wi-Fi –utrustning har ökat efterfrågan på en lokaliseringsteknik som fungerar inomhus och dessutom klarar av stora mängder användare.  GPS-positionering som används utomhus lämpar sig dåligt eller inte alls inomhus.
 
Ruckus SPoT™ innehåller:  
·        SPoT Positioning Engine – Noggrann realtidslokalisering inomhus 
·        SPoT Location Analytics Dashboard – Gränssnitt för hantering och analys  av lokaliseringsuppgifter
·        SPoT Engagement Tools – Verktyg avsedda för mjukvaru-utvecklare innehållande programvara för utvecklandet av applikationer och öppet gränssnitt för mobilappar  
 
Ruckus SPoT™ fungerar i Ruckus nätverk med både nuvarande och kommande accesspunkter.   
 
Ruckus SPoT™ kommer till salu under Q2/2014 . Den är en beställningstjänst som går på 1, 3 eller 5 år. Priset är baserat på en fast månadsavgift per accesspunkt.   
 
Ruckus SPoT™ kommer med användargränssnitt samt webbaserat verktyg för att ladda ned bottenplaner och märka ut zoner.  Ruckus SPoT™ innehåller också en mobil applikation med vilken nätoperatören enkelt och snabbt kan utföra kalibrering av radionätet.  
 
Ruckus SPoT™ kommer att stödas i ZoneFlex programvaruversion 9.8. Användning kräver ingen ny hårdvara och tjänsten fungerar i Ruckus 802.11n accesspunkter så som ZF7982, ZF7782, ZF7372 och ZF7055 samt även i kommande accesspunkter.  
 
 
Mera information om Ruckus produkter får du av Daimler sälj.   
 

Files:

Ruckus SPoT Data Sheet   938.8 kB 
Smart Positioning Technology